دوره 3، شماره 3 - ( 6-1398 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 230-222 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، rdehnavi@gmail.com
چکیده:   (3822 مشاهده)
مقدمه: برای طی کردن مسیر تعیین شده در نقشه جامع علمی سلامت کشور ایران و دستیابی به موقعیت مورد نظر در افق 1404، مراکز رشد این حوزه نقش مهمی را بر عهده دارند. با توجه به نوپا بودن این مراکز در کشور ایران، آشنایی با مشکلات و چالش های آنها و برنامه ریزی جهت رفع آنها می تواند نقش بسزایی در ارتقای عملکرد نظام سلامت کشور داشته باشد.
روش کار: این مطالعه از نوع کاربردی است که در سال 95   و با هدف تعیین چالش های مراکز رشد حوزه سلامت کشور و به صورت کیفی انجام شد. برای جمع آوری داده ها، 24 مصاحبه با صاحبنظران و مدیران مراکز رشد حوزه سلامت انجام شد. تحلیل داده­ها به روش تحلیل چارچوبی انجام شد. 
یافته ها: نتایج این پژوهش نشان می دهد که مهمترین چالش های مراکز رشد حوزه سلامت کشور ایران در زمینه های قوانین و مقررات، تامین مالی، نظام اداری متمرکز، نیروی انسانی، تولیت، فضای فیزیکی و تجهیزات، نظارت و ارتباطات  قابل دسته بندی می­باشند.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل، رفع چالش­ها و معضلات مراکز رشد وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  کشور ایران نیازمند دیدگاهی نظام‌مند به این مقوله برای تغییر وضعیت کنونی و طراحی یک برنامه مطالعه شده و  بلندمدت کاری برای مراکز رشد است. این برنامه باید بتواند مشکلات تعیین شده در این پژوهش را به صورتی نظام­مند حل نماید.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/2/3 | پذیرش: 1398/7/8 | انتشار: 1398/7/8

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.