چکیده: (2943 مشاهده)
مقدمه: بخش های مراقبت های ویژه در حال حاضر از بزرگترین بخش های بالینی به شمار می رود و حدود 20 درصد از کل بودجه بیمارستان را به خود اختصاص می دهد. بنابراین تحلیل هزینه این بخش می تواند سیاستگذاران و مدیران را در مدیریت بهتر و تخصیص بهینه منابع بخش بهداشت یاری رساند.
روش کار: هزینه های تست های آزمایشگاهی، مواد مصرفی و هزینه های دارویی تمامی بیماران بستری شده (468 نفر) در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان شهید مدرس در سال 1396 با رویکرد هزینه یابی پایین به بالا با استفاده از نرم افزار SPSS 24 مورد بررسی قرار گرفت. داده های مطالعه از بخش های IT و حسابداری بیمارستان اخذ شد.
یافته ها: هزینه های متغیر بخش های ICU بیمارستان شهید مدرس در سال 1396 حدود 25 میلیارد ریال براورد شد. بیشترین درصد هزینه های متغیر به ترتیب مربوط به داروهای آنتی بیوتیک (16درصد) و تست Blood Biochemistry (حدود 15 درصد) بود. هزینه های متغیر به ازای هر روز بستری حدود 3،907،963 ریال محاسبه شد. میانگین هزینه های افراد متوفی حدود 5/2 برابر بیشتر از بیمارانی بود که بهبود یافتند.
بحث و نتیجه گیری: هزینه های متغیر بخش های ای سی یو علاوه بر نوع بیماری به سن، جنس، داشتن عمل جراحی، مدت اقامت و نزدیک شدن به زمان مرگ بستگی دارد. هزینه غالب در بخش های مراقبت ویژه مربوط به داروهای انتی بیوتیک است که مصرف آن براساس پروتکل ها می تواند تا حد زیادی هزینه آن را کاهش دهد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1398/9/2 | پذیرش: 1399/7/1 | انتشار: 1399/1/1